Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
346
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

x = `A/2` = `0.12/2` = 0,06 m

f = 6000 `1/(min)` = 100 `1/s`

`omega` = `2*pi*f` = `2*3.14*100` = 628 `1/s`

a,

`v_("max.")` = `x*omega` = `0.06*628` = 37,7 `m/s`

b,

`a_("max")` = `omega^2*x` = `628^2*0.06` = 23687 `m/s^2`

c,

T = `1/f` = `1/100` s; ez a teljes periódusra vonatkozik, a 12 cm-es út a fél periódus, tehát ennek a fele lesz.

t = `(1/100)/2` = 0,005 s
1