Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
375
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A kitérés felénél

x = `A/2` = `0.1/2` = 0.05 m

n = 50 `1/s`

`omega` = `2*pi*n` = `2*3.14*50` = 314 `1/s`

`v_("max.")` = `x*omega*cos(omega*t+phi_0)` = `x*omega` = `0.05*314` = 15,7 `m/s`

Legnagyobb gyorsulás:

`a_("max.")` = `omega^2*x` = `314^2*0.05` = 4929 `m/s^2`
1