Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
377
A(z) e.);d.);c.) feladatok megoldásában szeretnék segítséget kérni! Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1

Reakcióhő: Keletkezett anyagok képződéshője - kiindulási anyagok képződéshője.

Függvénytáblázatom sajnos nincs, de keresd ki és ezek alapján ki tudod számolni.

Elemek képződéshője nulla.

c,

`DeltaH_r` = `4*Delta_k H(CO_2)+2*Delta_k H(H_2O)-2*Delta_k H_(C_2H_2)`

d,

`DeltaH_r` = `3*Delta_k H(CO)-Delta_k H(Fe_2O_3)`

e,

`DeltaH_r` = `Delta_k H(Na_2CO_3)+Delta_k H(H_2O)+Delta_k H(CO_2)-Delta_k H(NaHCO_3)`

Ha negatív értéket kapsz, a folyamat exoterm, ha pozitívat, endoterm.
1