Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem szépen valaki segítsen

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
1,Mekkora a 680mm hullám hosszúságú fény szekvegádja?

2,Mekkora 4,2*(10) 14 1/s frekvenciájú fény hullámhossza?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.
F = c/λ

2.
λ = c/f

c = fénysebesség = 297000 km/s
λ = hullámhossz
f = frekvencia

Helyettesíts be és számold ki.
1