Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
363
Egy 30 cm hosszú, 200N/m rugóállandójú rugót legfeljebb a hosszának 10%-ával nyújthatunk meg maradandó deformáció nélkül. Legfeljebb mekkora erővel nyújthatjuk a rugót?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
l=0,3 m
D=200 N/m
Δl=0,3m * 0,1 =0,03m

F=D*Δl=200 N/m * 0,03m = 6N
0