Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
653
Mekkora erővel nyomja a lift padlóját a 70kg tömegű ember, amikor a lift 2 m/s^2 gyorsulással fentről a földszintre érkezik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F = `m*(g+a)` = `70*(10+2)` = 840 N

De nem hiszem, hogy gyorsulva érkezik, különben szétkenődne a liftaknában. Inkább lassulással érkezik.
0