Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvény

Főoldal » Középiskola » Matematika
400
Számítsd ki a szögfüggvényt, abban az esetben, ha a derékszögű háromszögnek a c= 25 cm-nek, az α 48 foknak felel meg. Mennyi az a, b, illetve a β?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Melyik szögfüggvényt kell kiszámolnod?

`sin48=a/c`

a = `c*sin48` = `25*0.74` = 18,6 cm

`cos48` = `b/c`

b = `c*cos48` = `25*0.67` = 16,75 cm

`beta` = `90-alpha` = 90-48 = 42°.
0