Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Kémia
407
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A hidrosztatikai nyomás:
p(hidrosztatikai) = ró·g·h

Legyen a négyzet oldala x, a víz magassága pedig h, akkor az alapra ható erő:

x²·(ró·g·h)

Az átlagos nyomás:
ró·g/h / 2

Ebből az erő:
x·h·(ró·g·h) / 2

Négy oldallapra az erő a négyszerese lesz:
2·x·h·(ró·g·h)

Ha a kettő megyezik:
x²·(ró·g·h) = 2·x·h·(ró·g·h)
x² = 2·x·h
x = x/2

Tehát a fele magasságig kell tölteni
Módosítva: 4 éve
1