Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
400
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Érdekes kérdés.

A normál légköri nyomás ugye 10⁵ Pa (fizikusok ezzel számolnak) vagy 1013 HPa (a geológusok pedig ezzel.)

A tenyér felületét vegyük mondjuk 7-8 cm körülinek, bár persze ez is egyénfüggő.

A = 8·8 = 64 cm² → 6,4·10-³ m²

F(nyomó) = p·A → 10⁵·6,4·10-³ → 640N
1