Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Egy elsőkú egyenletben kérek segítséget! 8.osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
671
Az egyenlet a következő: x+1+2x+2+3x+3+...+99x+99=100x+100
A válaszokat előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
x+1 + 2(x+1) + 3(x+1) + ... + 99(x+1) = 100(x+1)
(1+2+3+...+99)(x+1) = 100(x+1)
Ha x+1 nem nulla, akkor szabad vele osztani, de abból nem jön ki semmi.
Ha pedig x+1 = 0, akkor az egyenlőség teljesül.
Tehát egy megoldás van:
x+1 = 0
x = -1
0