Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
Nem értem (12-13 feladat)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1

12,

a = 12 cm

b = 7 cm

A = `2*a^2+4*a*b` = `2*12^2+4*12*7` = 624 `cm^2`

13,

a = 5 dm = 50 cm

b = 35 cm

c = 0,24 m = 24 cm

A = `2*(a*b+a*c+b*c)` = `2*(50*35+50*24+35*24)` = 7580 `cm^2`.
1