Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, kör

Főoldal » Középiskola » Matematika
402
Derékszögű háromszög befogói 6 cm és 8 cm.
Mekkora a köré írható kör területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

A derékszögű háromszög átfogója a kör átmérője:

d = `root()(a^2+b^2)` = `root()(6^2+8^2)` = `root()(36+64)` = `root()(100)` = 10 cm

T = `(d^2*pi)/4` = `(10^2*3.14)/4` `approx` 78,54 `cm^2`.
1