Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Túlélés házi feladat

168
Sziasztok holnapra ( azaz csütörtökre) egy fogalmazást kellene írni a túlélésről a természetben, én előző héten csináltam 1 et de nem fogadta el szóval a segítségeteket szeretném kérni… A lényeg hogy milyen eszközöket vinnénk, hogy viselkedjünk, mire figyeljünk stb.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Egyéb

Válaszok

5
Írom...
Az a kérdésem, hogy milyen tanuló vagy, hogy tudjam, meddig mehetek el tudomány terén?
0

Milyen terjedelemmel?
0

Hali!
Itt van, másold be Wordbe, formázd meg, nyomtasd ki és vidd be!
Majd írd meg privátba, hányast kaptunk rá XD
Remélem, elég lesz! :)

Túlélés a természetben
Ha természetben táborozunk, mindenképpen vigyünk magunkkal térképet, iránytűt, vizespalackot, pokrócot. Ezek mellett elkélhet még egy sátor, egy nyílpuska, vagy valamilyen önvédelmi eszköz, és egy pár konyhai felszerelés, pl.: serpenyő, kés, villa. És persze a legfontosabb, néhány tiszta ruha.
Korán reggel elmehetünk ehető dolgok után nézni. Fontos, hogy gombát soha ne fogyasszunk, még egy szakértő is tévedhet, melyik is ehető. Vadeper, kék áfonya, szeder, málna széles választékából kóstolgathatunk. Lehetőleg kerüljük az olyan mérgező növényeket, mint például a békabogyó, amit mérete és színe alapján nem nehéz összetéveszteni fekete ribizlivel.
Kerüljük a zajongást, figyelemfelkeltést, ne zavarjuk az erdő csöndjét.
A vadonban nem sok veszély leselkedik ránk, a nagyragadozók, farkasok, medvék messziről kerülik az embert, csak legvégső esetben támadnak.
Naponta többször is keressünk fel ivóvízpótlásra alkalmas forrás- vagy patakvizeket, ahol újratölthetjük palackjainkat.
Segítsünk a bajbajutott állatokon! Bármikor összefuthatunk például egy medvecsapdába szorult őzzel.
Kerüljük a tűzgyújtást! Akár erdőtüzet is okozhatunk, belegondolva, mennyi gyúlékony anyag vesz minket körül a szabadban. Ha muszáj tüzet raknunk, keressünk egy arra alkalmas, kijelölt helyet, ha nincs, egy tisztást. Gondosan zárjuk el a tűz útját a környezettől: rakjuk körbe kövekkel. Inkább kétszer, mint egyszer sem! Az esti tábortűz távol tart minket a nagyvadaktól és a szúnyogoktól, és ez sem utolsó szempont!
És ha már itt járunk, soha ne dohányozzunk. Az erdőtüzek nagy része a meggondolatlanul eldobott cigarettacsikkekből származik.
Ne szemeteljünk! Földünk legnagyobb gondja a környezet szennyezése! Ne hagyjunk hátra nejlonszatyrokat, műanyag holmikat, üvegdarabokat, de egyáltalán semmilyen nehezen lebomló hulladékot. El sem tudjuk képzelni, naponta hány sörösdoboz és PET-palack kerül a természetbe – a lusta emberek miatt, akik nem tudnak elsétálni a visszaváltóig – ahelyett, hogy gazdaságosan újrahasznosítanák őket. Ha van időnk, hulladékgyűjtő túrákra is indulhatunk az erdőbe, családi vagy baráti elfoglaltságként, kukászsákokba szedve a felelőtlenül elhullajtott szemetet.
Bárhol is járunk, óvjuk környezetünket! Ne az ártatlan állatok fizessék meg az emberek nemtörődömségét!
0

Ja, és légyszi, jelöld megoldásnak! egy estém elment vele! Köszi!
0

Szólj, ha kell még, szeretek fogalmazást írni!
0