Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok sos szeretnék segítséget kérni.

Főoldal » Általános iskola » Fizika
397
1méter átmérőjű körnek mekkora a kerülete és területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

2
2 ezer FT-ért megcsinálom.
-4

Szia,

a kör területének képlete:
T = r²π
kerülete:
K = 2rπ
ahol r a kör sugara

mivel az átmérő 1, a sugár a fele, tehát r = 0,5
Tehát:
T = 0,5² * π = 0,25π ami kerekítve 0,785 m²
K = 2 * 0,5 * π = π ami kerekítve 3,14 m
Módosítva: 4 éve
1