Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Ókori görög jellemzői

54
Valami jellemzőt valaki tudd nekem mondani az ókori görög színházról egy pár szó is elég lenne. Előre is köszönöm aki segít ❤️8.os tananyag❤️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Irodalom

Válaszok

4
2 ezer FT-ért megcsinálom.
1

0

Hali!
maszkok, a jól láthatóság kedvéért, magasított talpú cipők, hogy az utolsó sorokban is lehessen látni, csak férfiak játszottak benne (még a női szereplőket is férfiak alakították), szabadtéri színház, hatalmas színpad, amit szó szerint körülvesz a nézőtér, mint egy arénában, PL: Dionüsszosz színháza
Remélem, ennyi elég! Légyszi, jelöld megoldásnak! Köszi!
1

Szia!!
Remélem jó lesz, és tudtam segíteni.

A színház és a drámajáték hamarosan önálló műfajjá vált, a Dionüszia már csak alkalmat adott arra, hogy drámákat és drámaírókat versenyeztessenek egymással. Három napig tartottak ezek a drámaversenyek: egy napon egy szerző műveit játszották, és a végén kihirdették a győztest.

A görög színház a Kr. e. 6–4. században élte a fénykorát. A drámai alkotások egyre összetettebbé, kidolgozottabbá váltak, de kultikus, vallási jellegük továbbra is megmaradt. Céljuk nem annyira a szórakoztatás és a gyönyörködtetés, hanem elsősorban a katarzis élményének közös átélése volt.
0