Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Köszi!

Főoldal » Középiskola » Fizika
405
A 6.5g tömegű, 27ºC hőmérsékletű molekuláris hidrogént állandó nyomáson addig melegítették, amíg térfogata kétszeresére nem növekedett. Számítsuk ki a táguláskor végzett munkát, ha a hidrogén tömege 2·10-3kg/mol.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
2 ezer FT-ért megcsinálom.
0

Az állapotváltozás izobár tehát:
V₂ / T₂ = V₁/T₁

A térfogat a kétszerésre változik, tehát a munkavégzés pozitív, amit úgy kapsz meg hogy:
W = p·ΔV
p = a nyomás
ΔV = térfogatváltozás

Próbálkozz vele, ha elakadsz segítek.
Módosítva: 4 éve
0