Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koszinusztetel SOS!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
605
Egy haromszog egyik oldala (a=18dm) masik oldala (c=12dm) es beta szoge 69°.
Szamoljuk ki a b oldalt es az alfa es a gamm szoget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Koszinusztétel a b oldalra:
b² = a²+ c² - 2ac·cos β
Helyettesíts be.

Miután megvan b, írd fel mondjuk a c oldalra a koszinusztételt:
c² = a²+b²-2ab·cos γ
Ebből kijön cos γ, abból pedig γ.


0

Simán elszámoltad.

b² = a²+ c² - 2ac·cos β = 313,2
b = 17,7
idáig rendben.

c² = a²+b²-2ab·cos γ
cos γ = (a²+b²-c²)/(2ab) = 493,3/637,2 = 0,7742

Ez pedig γ = 39,27°
0