Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek hf. Számtani és mértani feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
476
Sziasztok! egy feladatról lenne szó, amit nem nagyon értek, de ha a megoldása mellé leírná hogy mit és hogyan kell csinálni nagyon megköszöném,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia,

a képletek amiket tudnod kell:

két szám számtani közepe (átlaga): `"Átlag"=(a+b)/2`

két szám mértani közepe: `"Mértani közép"=sqrt(a\cdotb)`

ha nézzük az első sort:
a=96 és b=150

`"számtani közép"=(96+150)/2=123`

`"mértani közép"=sqrt(96\cdot150)=120`

A többinél is így kell megcsinálni, de valahol a b vagy az a szám hiányzik, ott behelyettesítesz ugyanúgy a képletbe, mit tudsz és egyenletként megoldod.

Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj.

2

2 ezer FT-ért megcsinálom. Mondjam hová utald a pénzt?
-3