Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Holnapra kell S.O.S

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
2 ezer FT-ért megcsinálom.
-3

Szia,

V = Talaplap * M
A = 2 * Talaplap + 4 * Toldallap

Mivel a rombusz átlói merőlegesek egymásra:
Talaplap = (e * f) / 2 = (4 * 6) / 2 = 12 cm²
és mivel egyenes hasáb, az oldalélek merőlegesek az alapélekre, tehát az oldallapok téglalapok lesznek:
Toldallap = a * M = 5 * 1,5 = 7,5 cm²

Tehát:
V = 12 * 1,5 = 18 cm³
A = 2 * 12 + 4 * 7,5 = 24 + 30 = 54 cm²
1