Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
441
4 liter 10%-os, és 5 liter 60%-os gyümölcslevet összeönzöttek. Hány % gyümölcsöt tartalmaz az így kapott ital?
Lehetséges válaszok: 40% 70% 50% 35%
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
4 * 0,1 + 5 * 0,6 = 9 * x
3,4 = 9x
0,38 = x

Kerekítve 0,4 ami 40%-nak felel meg.
1