Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
430
Akváriumba kockát.
a, tele van. Mennyi vizet szorít ki?
b, félig van az akvárium. Mennyi lesz a vízszint emelkedés?
a=32cm
b=50cm kocka= 11cm
c=28cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha tele van az akvárium akkor Vkocka=11·11·11=1331 cm³ vizet szorít ki.

Ha félig van az akvárium és a magasság a c oldal.
1331/(32·50)0,83 cm-re emelkedik meg a vízszint.

Más eredményt kapsz ha a vagy a b oldalt választod a víz magasságának.
1