Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat ábrázoló módszerrel

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Két szám összege 148. Az osztási hányadosuk 2, a maradék 4. Határozzuk meg a két számot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

jelölje a és b a két ismeretlen számot, ahol `a,b∈R`. Valamint válasszuk úgy meg a és b számot, hogy b<a.

Ekkor felírható a hányadosukra és maradékukra, hogy:

`a/b=2+4/b`, ahol b≠0

továbbá összegükre teljesül, hogy:

`a+b=148`

egyenletrendszerrel megoldva(képen csatoltam).

Látható a megoldásomból, hogy a keresett számok a=100, b=48, a feladat által megadott feltételek teljesülnek, illetve kikötéseinknek eleget tesznek, tehát jó megoldást kaptunk.

Kérdésed van, írj!



0