Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
390
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
h = 0,5 m
p = 10⁵ Pa
ρ(H₂O) = 1000 kg/m³
g = 10 m/s²

A palackban fellép a hidrosztatikai nyomás:
p(hid) = ρ·g·h = 1000·10·0,5 → 5000 Pa
p(össz) = 10⁵ Pa + 5000 Pa → 1,05·10⁵ Pa
Módosítva: 4 éve
1