Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Problémamegoldás

229
16 éves vagyok. A múlt héten írtunk történelemből témazáró dolgozat. A dolgozatra a tanárnő véletlen rossz összpontszámot írt, és nem mertem szólni. Az iskolában én vagyok a csendes, visszahúzódó gyermek. Mitől van ez a félénkség?

A számonkérésre a maximum pontszám 62 volt, és ebből 54-et szereztem meg. Pipánként egy pont jár. Véletlen a tanárnő 14 pontot írt rá összpontszámként, és így nem a megérdemelt osztályzatot kaptam, hanem sokkal rosszabbat, mint ami járt volna. A tanárnő megkérdezte dolgozat után, hogy jól számolta a pontokat. Tudtam, hogy rosszul számolta az összpontszámot, de nem mertem szólni neki. Nem az a tipikusan szigorú tanár, mondhatni, nagyon kedves nevelő. Bennem volt, van egy tipikus szorongás ilyen helyzetekben. Ez mitől lehet? Ezt a helyzetet elég sűrűn tapasztalom. Korábban is például feleltem kémiából, jól sikerült a feleletem, 4-es lett, és a tanár elfelejtette beírni az osztályzatot a naplóba. Mikor hazaértem láttam az online naplóból, hogy hiányzik az osztályzat, de másnap mégsem mertem szólni. Sokat segített volna az érdemjegy azon, hogy 4-es legyek félévkor kémiából, de 3-as lettem. Elnézést kérek a hosszú szövegért, de mit tudok az ellen tenni hogy ez a félénkség elmúljon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Szia!
Ne félj kiállni magadért! Szerintem menj oda a tanárnőhöz és szólj neki a tévedésről. Nincs veszteni valód, a legrosszabb esetben nemet mond és nem történik semmi. Ha tényleg rendes, akkor veszi a fáradságot és kijavítja. Ha nyomaszt a szituáció, akkor próbáld el előtte a szüleiddel, vagy egy bizalmasoddal. Korábban én is hasonlóan tettem, mert a tanár genyó volt és kissé tartottam tőle, és sokat segített. Csak akkor fejlődhetsz, ha kilépsz a komfortzónádból, ami elsőre ijesztő, de utólag visszatekintve megéri. Majd írj ide egy kommentet, hogy végül sikerült-e a hadművelet, tényleg érdekel :-)
Ajánlom Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása című könyvét. Először 12 évesen olvastam, azóta évről-évre újraolvasom és mindig tud valami újat adni. Biztos vagyok benne, hogy tetszene, mert egyrészt laza, beszélgetős-stílusú, másrészt valós problémákra reflektál. Olvasd el, szerintem segítene utat mutatni a problémád megoldásához. https://moly.hu/konyvek/sean-covey-a-kiemelkedoen-eredmenyes-fiatalok-7-szokasa
0