Keresés

Keresendő kifejezés:

Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Problémamegoldás

67
16 éves vagyok. A múlt héten írtunk történelemből témazáró dolgozat. A dolgozatra a tanárnő véletlen rossz összpontszámot írt, és nem mertem szólni. Az iskolában én vagyok a csendes, visszahúzódó gyermek. Mitől van ez a félénkség?

A számonkérésre a maximum pontszám 62 volt, és ebből 54-et szereztem meg. Pipánként egy pont jár. Véletlen a tanárnő 14 pontot írt rá összpontszámként, és így nem a megérdemelt osztályzatot kaptam, hanem sokkal rosszabbat, mint ami járt volna. A tanárnő megkérdezte dolgozat után, hogy jól számolta a pontokat. Tudtam, hogy rosszul számolta az összpontszámot, de nem mertem szólni neki. Nem az a tipikusan szigorú tanár, mondhatni, nagyon kedves nevelő. Bennem volt, van egy tipikus szorongás ilyen helyzetekben. Ez mitől lehet? Ezt a helyzetet elég sűrűn tapasztalom. Korábban is például feleltem kémiából, jól sikerült a feleletem, 4-es lett, és a tanár elfelejtette beírni az osztályzatot a naplóba. Mikor hazaértem láttam az online naplóból, hogy hiányzik az osztályzat, de másnap mégsem mertem szólni. Sokat segített volna az érdemjegy azon, hogy 4-es legyek félévkor kémiából, de 3-as lettem. Elnézést kérek a hosszú szövegért, de mit tudok az ellen tenni hogy ez a félénkség elmúljon?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Történelem

Válaszok

1
Szia!
Ne félj kiállni magadért! Szerintem menj oda a tanárnőhöz és szólj neki a tévedésről. Nincs veszteni valód, a legrosszabb esetben nemet mond és nem történik semmi. Ha tényleg rendes, akkor veszi a fáradságot és kijavítja. Ha nyomaszt a szituáció, akkor próbáld el előtte a szüleiddel, vagy egy bizalmasoddal. Korábban én is hasonlóan tettem, mert a tanár genyó volt és kissé tartottam tőle, és sokat segített. Csak akkor fejlődhetsz, ha kilépsz a komfortzónádból, ami elsőre ijesztő, de utólag visszatekintve megéri. Majd írj ide egy kommentet, hogy végül sikerült-e a hadművelet, tényleg érdekel :-)
Ajánlom Sean Covey: A kiemelkedően eredményes fiatalok 7 szokása című könyvét. Először 12 évesen olvastam, azóta évről-évre újraolvasom és mindig tud valami újat adni. Biztos vagyok benne, hogy tetszene, mert egyrészt laza, beszélgetős-stílusú, másrészt valós problémákra reflektál. Olvasd el, szerintem segítene utat mutatni a problémád megoldásához. https://moly.hu/konyvek/sean-covey-a-kiemelkedoen-eredmenyes-fiatalok-7-szokasa
0