Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítene?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
546
Téglatest alakú akvárium méretei
a=25cm
b= 420mm
c=3dm
Hányszorosára nő a térfogata, ha minden élét 3-szorosára növeljük? a=2cm nehezebb általánosítva.
Meg telik e az akvárium, ha beleöntünk 20 liter vizet?
Hány %á-ig telik meg, ha nem telik meg 20 liter vízből?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
a=25cm = 2,5 dm
b= 420mm = 4,2 dm
c=3dm

V = a * b * c
V = 2,5 * 4,2 * 3 = 31 , 5 dm3

a = 2 , 5 * 3 = 7 , 5 dm
b = 4 , 2 * 3 = 12,6 dm
c = 3 * 3 = 9 dm

V = a * b * c
V = 7 , 5 * 12, 6 * 9
V = 850 , 5 dm3

850 , 5 dm : 31 , 5 dm = 27 dm3 = 27 l

1

3 * 3 * 3 = 27 szeresére
27 literes az akvárium vagyis nem telik meg 20 liter vízzel.
20 : 27 = 0 , 74 = > 74 %á -ig telik meg vízzel.
1