Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok segítséget szeretnék kérni

Főoldal » Középiskola » Matematika
367
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Koszonom szepen
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
26.)
a)
`(3 * x + 10) / 3 - (x + 13) / 7 = x - 16/3` / mindkét oldalt megszorzom `21`-gyel (közös nevező)
`(21*(3 * x + 10))/3 - (21*(x + 13))/7=21*x - 21*(16/3)` / elvégzem az egyszerűsítéseket
`7*(3*x+10)-3*(x+13)=21*x-7*16` /felbontom a zárójeleket
`21*x+70-3*x-39=21*x-112` /összevonom amit lehet
`18*x+31=21*x-112` /mindkét oldalhoz hozzáadok `112`-t
`18*x+143=21*x` / mindkét oldalból elveszek `18*x`-t
`143=3*x` /mindkét oldalt osztom `3`-mal
`143/3=x`
Az ellenőrzést rád hagyom!
0