Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1488
A 32 cm átmérőjű pizzából mekkora területű az a szelet, amelyhez 100°-os középponti szög tartozik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia,

a megadott kör területe: `T=r^2\cdot \pi=16^2\cdot \pi`, ehhez `360^o` tartozik, akkor `100^o`-hoz `100/360\cdot16^2\pi=223,4 cm^2` terület tartozik.
0