Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
672
egy 1,5 dm élhosszúságú, 700 km/m3 sűrűségű tömör fakockát fonállal vÍzzel telt medence aljához kötöttünk. mekkora erő feszÍti a fonalat, ha a kocka teljesen elmerül?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
V(kocka) = a³ → 1,5^3 dm³= 3,375 dm³
m = ρ·V = 0,7 kg/dm³·3,375 dm³ → 2,36 kg
G = m·g = 2,36·10 = 23,6N

F(felhajtó) = ρ·V·g → 1 kg/dm³·3,375 dm³·10 m/s² = 33,75 N

A felhajtóerő eredője:
F = 33,75 N - 23,6 N = 10,15 N

Tehát, 10,15N erő feszíti a fonalat, mire a kocka teljesen elmerül.
Módosítva: 4 éve
1