Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
855
egy kődarab súlya levegőben 16 newton míg vízbe merítve 10 Newton erővel húzza az őt tartó fonalat. mekkora a kő térfogata és sűrűsége?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
F(felhajtó) = 16-10 = 6 N → 600 g
V = 600 cm³
ró = m/V = 1600 kg/ 600cm³ → 2,6 g/cm³ → 2600 kg/m³
1