Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik fogyasztónak nagyobb az ellenállása?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
393
Mindkettő kivezetésén 100V feszültséget mérhetünk, az egyiken 2A erősségű áram folyik át, a másikon 1A erősségű áram. Válaszodat indokold!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
sos, fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
I. Kivezetés
R = U/I → 100V / 2A = 50Ω
II. Kivezetés
R = U/I → 100V / 1A = 100Ω

A másodiknak a nagyobb az ellenállása.
Módosítva: 4 éve
0