Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
413
Köszönöm szépen a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
2H₂O → O₂ + 2H₂

m = ρ·V = 1 g/cm³·180 cm³ = 180 g
n = m/M = 180 g / 18 g/mol = 10 mol

A víz képződéshője (benne van fgv. táblában)
-285,8 kJ/mol

Elemek képződéshője 0, így tulajdonképpen csak előjelet vált a képződéshő.

10 mol H₂O bontásához, tízszer annyira lesz szükségünk.
10·285,8 = 2858 kJ/mol
1