Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
391
Sziasztok ebben a két feladatban szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm! :)
Egy trapéz párhuzamos oldalainak hosszúsága 8m és 5m, a köztük lévő távolság 4 m. Mekkora a trapéz területe?
Egy négyzet átlói 40cm hosszúak. Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1,

T = `((a+c)*m)/2` = `((8+5)*4)/2` = 26 `m^2`

2,

T = `x^2/2` = `40^2/2` = 800 `cm^2`
0