Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Síkgeometria

Főoldal » Általános iskola » Matematika
407
Egy sokszög egy csúcsából húzható átlóinak a száma 12. Hány oldalú a sokszög, mennyi a belső szögeinek összege.
Ebben a feladatban kéne egy kis segítség...
Előre is köszönöm! :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az n oldalú sokszög egy csúcsából n-3 átló húzható (önmagába és a két szomszédos csúcsba nem).

A sokszög tehát 12+3 = 15 szög.

Az n oldalú sokszög belső szögeinek összege:

`(n-2)*180` = `(15-2)*180` = 2340°.
0