Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki tudna segíteni (koordináta geometria)?

Főoldal » Középiskola » Matematika
639
Egy háromszög csúcsai A(1;1) B(1;5) C(-4;4)
Mekkora a B csúcsnál lévő szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Mivel az AB oldal függőleges, érdemes a BC oldal meredekségét kiszámolni:

`tan alpha` = `(y_B-y_C)/(x_B-x_C)` = `(5-4)/(1-(-4))` = `1/5`

`alpha` = 11,3°.

`beta=90-alpha` = 90-11,3 = 78,7°.
0