Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

FIZIKA

Főoldal » Általános iskola » Fizika
421
A rugó 4cm-re nyúlott meg és 64 kJ potenciális energiával rendelkezett. Határozd meg a rugó merevségét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
E = `1/2*k*x^2`

k = `(2*E)/x^2` = `(2*64000 J)/(0.04m)^2` = 80.000.000 `N/m`
0