Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 7

Főoldal » Általános iskola » Matematika
535
Sziasztok! Ezt nekem ki tudná-e valaki tölteni, mert nem nagyon értem. Nagyon sürgős!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Első kép!
A megoldás a mellékelt két ábrán látod.
A kerület, terület számítást nem vállalom be, tekintettel arra, hogy a képről pontos adat nem áll rendelkezésre. A számolást azért leírom:
A kerület: mérd le mind a négy oldalt és add össze őket. K=a+b+c+d
A terület: a két alapot mérd le ez lesz az a és c oldal. Mérd le az a és c oldalak távolságát (állíts merőlegest mindkét oldalra és a két metszet közötti szakasz lesz a magasság (m). T=m*(a+c)/2
0

második kép
2)
A trapézhoz a `T=((a+c)/2)*m`
míg a rombuszhoz a `T=(e*f)/2` képlet tartozik!

3) A `K=2*π*r=2*π*4=25,132 (cm)`
A `T=π*r²=2²*π=12,566 (cm²)`
0

harmadik kép
4)
(1) Trapézok: 1, 2, 3, 5, 6, 8, 10 (a nyolcas véleményes! Csak sejteni lehet, hogy van egy párhuzamos oldalpárja)
(2) Deltoidok: 1, 4, 6, 7 (az egyes szintén véleményes! Tengelyesen szimmetrikus négyszög, és két-két egymás melletti oldala egyenlő)
(3) Rombusz: 1, 6 (az egyes szintén véleményes! Szemközti oldali párhuzamosak és egyenlőek)
5)
(1) A paralelogramma olyan négyszög, amelynek az átlói felezik egymást:1, 5, 6, 8.
(2) A téglalap olyan négyszög, amelynek minden szöge egyenlő: 5, 6.
(3) A húrtrapéz olyan négyszög, amelynek van csúcsán át nem menő tükörtengelye: 3, 5, 6.
0