Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
383
Az adatok rajta vannak a rajzon mert a tanar o maga adta meg az adatokat és a felszinét,térfogatat kell kiszamitani
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
A = `2*r^2*pi+2*r*pi*m` = `2*r*pi*(r+m)`

V = `r^2*pi*m`

1,

r = 8 cm

m = 6 cm

A = `2*8*3.14*(8+6)` = 703,7 `cm^2`

V = `8^2*3.14*6` = 1206,4 `cm^3`

2,

r = 6 cm

m = 8 cm

A = `2*6*3.14*(6+8)` = 527,8 `cm^2`

V = `6^2*3.14*8` = 904,8 `cm^3`

3,

r = 4 cm

m = 6 cm

A = `2*4*3.14*(4+6)` = 251,3 `cm^2`

V = `4^2*3.14*6` = 301,6 `cm^3`

4,

r = 3 cm

m = 8 cm

A = `2*3*3.14*(3+8)` = 207,3 `cm^2`

V = `3^2*3.14*8` = 226,2 `cm^3`
0