Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
394
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_g` = `m*g` = `0.054*10` = 0,54 N

`F_f` = `0.02*10` = 0,2 N

A fonalat feszítő erő:

`F_t` = `F_g-F_f` = 0,54-0,2 = 0,34 N

A felhajtóerő egyenlő nagyságú a test által kiszorított folyadék (víz) súlyával.

`m_v` = `F_f/g` = `0.2/10` = 0,02 kg

Ennyi víz térfogata:

V = `m_v/rho_v` = 0,02 `dm^3`

A test térfogata is ennyi;

`rho_t=m_t/V_t` = `0.054/0.02` = 2,7 `(kg)/(dm^3)`.
1