Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi öt-nyolcadnak a

Főoldal » Általános iskola » Matematika
1399
7 század? Egy ketted? Hét ötöd ?Huszonegy tized része? A valaszt elore is koszonom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
0,07;0,5;1,4;2,1
-1

Bárminek a valahanyad része úgy jön ki, hogy a bármit megszorozzuk valahánnyal. A szorzás a lényeg!!!

Most a bármi az `5/8`
Vagyis ezeket a szorzásokat kell csinálni:
`5/8 · 7/(100) = ...`
`5/8 · 1/2 = ...`
`5/8 · 7/5 = ...`
`5/8 · (21)/(10) = ...`

Próbáld magad szorozni ezeket, remélem, megy.
0