Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
377
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A test tömege:

m = `F_1/g` = `10/10` = 1 kg

A felhajtóerő az első esetben:

`F_(f1)` = `F_2-F_1` = 10-7,2 = 2,8 N; ennyi a test által kiszorított víz súlya.

A víz tömege: `m_v=F_(f1)/g` = `2.8/10` = 0,28 kg

A víz térfogata: 0,28 `dm^3`

A test térfogata 0,28 `dm^3`

A test sűrűsége: `rho_t` = `m_t/V_t` = `1/0.28` = 3.57 `(kg)/(dm^3)`

b,

A test térfogata 0,28 `dm^3`, ennyi ismeretlen folyadékot szorít ki. A folyadék tömege:

`m_x=rho_x*V_t` = `0.28*rho_x`

A testre ható felhajtóerő:

`F_(f2)` = `m_x*g` = `0.28*10*rho_x`

Az pedig a test súlya levegőben-a test súlya a folyadékban:

`F_3-F_1` = `2.8*rho_x` = 10-8

`rho_x` = `2/2.8` = 0,71 `(kg)/(dm^3)`.
1