Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
391
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A kocka súlya:

`F_g` = `m_k*g` = `V_k*rho_k_g` = `a^3*rho_k*g` = `1^3*2700*10` = 27000 N

A felhajtóerő:

`F_f` = `V_k*rho_v*g` = `a^3*rho_v*g` = `1^3*1000*10` = 10000 N

A húzóerő:

F = `F_g-F_f` = 27000-10000 = 17000 N

W = `F*s` = `17000*9` = 153.000 N (csak 9 m-t kell húzni)

b,

P = `W/t` `rightarrow` t = `W/P` = `153000/5000` = 30,6 s
1