Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
343
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`F_g` = `m*g` = `0.1*10` = 1 N

`F_t` = 1 N

`F_f` = `F_g+F_t` = 2 N

`F_f` = `m_t/rho_t*rho_v*g` = `0.1/rho_t*1*10` = 2

`rho_t` = `(0.1*10)/2` = `1/2` `(kg)/(dm^3)`

b,

A testeknek annyiad része van a víz alatt, ahányadrésze a sűrűsége a folyadéknak, amibe merül.

`rho_t/rho_v` = `1/2`
1