Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
364
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
619,

`F_g` = `m*g` = `2*10` = 20 N

`F_f` = `F_g-F_t` = 20-17 = 3 N

A felhajtóerő egyenlő nagyságú a test által kiszorított folyadék súlyával.

`F_f` = `V_t*rho_v*g` = `m_t/rho_t*rho_v*g`

3 = `2/rho_t*1*10`

`rho_t` = `2/3*10` = `6.dot(6)` `(kg)/(dm^3)`.
1