Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS! segítsetek légyszi a fizikában

Főoldal » Általános iskola » Fizika
435
ezeket a feladatokat kellene megoldani, ha bárki tud bármelyik kérdésbe segíten azt nagyon megköszönném
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A változat

1,

a, nagyobb

b, nagyobb

2,

ugyanannyi

3,

`p_a lt p_b` ; `p_a lt p_c` ; `p_a lt p_c` ; `p_c=p_d`

4,

a, felület csökkentésével

b, nyomóerő növelésével

5,

`p=F/A` = `(45000N)/(2.5m^2)` = 18000 Pa

6,

F = `p*A` = `14000Pa*2.5m^2` = 35000 N

7,

a, a többnek nagyobb

b, egyenlő

8,

a, hússzorosa, vagyis 400 N

b, huszadrésze, vagyis 1,5 cm

9,

a, Evangelista Torricelli

b, 76 cm

c, 101325 Pa

10,

a, egyenlő, `p_h = rho*g*h` = `1000*10*0.15` = 1500 Pa

b, nem változik

11,

a, csökken

b, nő

12,

s = `2*34` = 68 m

v = 343 `m/s`

t = `s/v` = `68/343` `approx` 0,2 s

13,

a, kisebb

b, ugyanakkora

14,

`F_f` = `V_v*rho_f*g` = `2.5*1000*10` = 25000 N

15,

a, úszik

b, lebeg

c, lesüllyed


B változat

1,

a, ugyanannyi

b, kisebb alapterületűnek nagyobb a nyomása

2, ugyanannyi

3,

`p_a lt p_b` ; `p_a lt p_c` ; `p_a gt p_d` ; `p_c lt p_d`

4,

a, növeljük a felületet

b, csökkentjük a nyomóerőt

5,

p = `F/A` = `(12000N)/(0.04m^2)` = 300.000 Pa = 300 kPa

6,

A = `F/p` = `(m*g)/p` = `(5000kg*10m/s^2)/(2000Pa)` = 25 `m^2`

7,

a, ugyanannyi a nyomóerő

b, a magasabb oszlopban nagyobb a hidrosztatikai nyomás

8,

a, 150 N

b, 200 J

9,

a, folyadék sűrűségétől

b, felszíntől való távolságtól

10,

a, csökkent

b, csökkent

11,

a, csökken

b, nő

12,

A hang útja:

s = `v*t` = `343 m/s *4s` = 1372 m

A sziklafal távolsága ennek a fele, vagyis 686 m.

13, 38000 N

14,

a, kisebb

b, kisebb

15,

`F_f` = `m_h*g` = `60000kg*10m/s^2` = 600.000 N

16,

a, elsüllyed

b, lebeg

c, úszik
0