Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Piagoras tétel
1. x=40 cm
z=9 cm
y=?

2,x=89cm
y=80 cm
z=?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, Ha a z oldal az átfogó, akkor:

z = `root()(x^2+y^2)`

b, Ha pedig a z oldal az egyik befogó, akkor:

z = `root()(x^2-y^2)`

1,

a, `y=root()(40^2+9^2)` = 41 cm

b, `y=root()(40^2-9^2)` = 38,97 cm

2,

a, `z=root()(89^2+80^2)` = 119,67 cm

b, `z=root()(89^2-80^2)` = 39 cm
Módosítva: 4 éve
1