Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
399
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

Legyen a golyó átmérője 'd' dm, ekkor a golyó térfogata:

`V_g` = `(d^3*pi)/6` `dm^3`.

A golyó tömege:

`m_g` = `V_g*rho_g` = `(d^3*pi)/6*2.7` kg.

A golyó súlya:

`F_g` = `m_g*g` = `10*(d^3*pi)/6*2.7` N

A golyóra ható felhajtóerő:

`F_f` = `V_g*rho_b*g` = `10*(d^3*pi)/6*0.7` N

A kettő különbsége lesz a látszólagos súly:

`0.2=10*(d^3*pi)/6*(2.7-0.7)`

`d=root(3)((0.2*6)/(10*(2.7-0.7)*pi))` = 0,268 dm
1