Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
382
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1

A különbség a felhajtóerőből származik, ami egyenlő nagyságú a test által kiszorított folyadék súlyával:

`F_2-F_1` = `m_v*g`

40-25 = `m_v*10`

`m_v` = `(40-25)/10` = 1,5 kg

Ennyi víz térfogata: `V_v=m_v/rho_v` = 1,5 `dm^3`

A test térfogata is ennyi, a tömege viszont: `m_t` = `F_2/g` = `40/10` = 4 kg

A test sűrűsége:

`rho_t=m_t/V_t` = `4/1.5` = `2.dot(6)` `(kg)/(dm^3)`.
1