Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok kérlek segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
433
A lobogó utcai tanuszoda 16m hosszú, 8m széles, és 1,2 mély.

Mennyi a térfogata?
Hány liter víz fér bele?
Mennyi csempe kell a burkolásához?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
V = `a*b*c` = `16*8*1.2` = 153,6 `m^3`

= 153.600 liter víz fér bele.

A csempék száma pedig függ a csempe méretétől, de gondolom az a kérdés, hogy hány négyzetméter csempére van szükség.

A 'téglatest'-nek csak a 'tetejét' nem kell leburkolni.

A = `a*b+2*(a*c+b*c)` = `16*8+2*((16+8)*1.2)` = 185,6 `m^2` a csempefelület nagysága.
0