Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kémia

Főoldal » Középiskola » Kémia
542
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
4,

a, Amennyi a reakcióhő.

b, A fele lesz, mert a feltüntetett egyenletben 2 mol víz keletkezik.

5,

`Mg(sz)` + `1/2` `O_2`(g) = `MgO (sz)`

1 mol magnézium égésekor 1204 kJ energia szabadul fel.

M = 24 `g/(mol)`

24 g magnézium égésekor 1204 kJ energia szabadul fel.

x = `72/24*1204` = 3612 kJ.
Módosítva: 4 éve
1