Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
414
Csatoltam a feladatot.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A = 12 m → 120 dm
V = 125 cm³ → 0,125 dm³
Ró = 0,76 kg/dm³
g = 10 m/s²

F(felhajtó) = ró·g·V = 0,76·10·0,125 = 0,95 N
F(nyomó) = F(felhajtó)·g·A = 0,95·10·120 = 1140 N
1